HORGÁSZAT

Horgászat, kirándulás, strandolás

Horgássz egy napijeggyel az összes Vas megyei horgászvizen!

vas_megye_terkep

http://www.vasihorgasz.hu/

A környéken számos gyönyörű tavat találhat a Vendég Horgász, és igencsak bővelkedünk vadvizekkel.

Mivel egy napijegy több vasi vízre is érvényes, a pergető módszernek hódolók kis utazással feltérképezhetnek egy nap akár 5 tavat is a környékünkön.

Családi kirándulásokra, sétákra, piknikezésre tökéletesen alkalmas vizek, ahol a horgászat szerelmesei sikeresen űzhetik hobbijuknak.

 

Hársas-tó, Máriaújfalu, Vas megye

malom_harsas_to_2

Hársas-tó, Máriaújfalu

Legnagyobb és szerintünk legszebb a Hársas-tó, Máriaújfalu határában. Kis patak által, duzzasztással hozták létre, így egyik felén töltés, gát húzódik, melyről messze beláltni a tavat.

A tó körül tanösvény található, egy óra alatt kényelmes tempóban körbejárható. Nyáron ingyenes, szépen karban tartott strand várja a természetes vizű strandot kedvelőket a gát oldallal átellenben. A strand területén egy kis büfé is üzemel, egy fokhagymás-tejfölös-sajtos lángosra mindenképp érdemes megállni. Horgászni ezen a szakaszon és a töltésről sem szabad, de általában jó eredményekkel lehet zárni békés hal szempontból, mert rendszeresen telepítik pontyokkal. A büfén felül a tó közvetlen környékén más bolt, vendéglátóhelyiség nem található, csak Máriaújfaluban.

Vadása-tó, Hegyhátszentjakab, Vas megye

vadasa_to_1

Vadása-tó, Hegyhátszentjakab

Szintén intenzíven telepített tó, sok békéshalat helyeznek bele tavasz végén, és ősszel is. Kiépített, igényes, karbantartott strandja van, ezen a szakaszán nem szabad horgászni. Kis méretű tavacska, 20 perc alatt körbesétálható. A tó környéke nyaraló övezet, büfével, élelmiszer bolttal. Horgászni az előtározójában is lehet, aminek vizébe sok nagy halat képzelhet a pecás. Tény, hogy itt kevés a hal, szinte sose pecáznak itt, de ha akaszt valamit a horgász, akkor erősen kapaszkodhat a botba, mert elárasztott erdő lévén teli van akadókkal, melyek egy része szabad szemmel is jól látható. Az előtározót gyönyörű, sűrű erdő veszi körbe, ezért üres szák esetén se éri csalódás az idelátogatót.

 Magyarszecsődi kavicsbányató, Vas megye

A legváltozatosabb mederviszonyokkal bíró, kavicsbányából lett horgásztó. Félszigetek, szigetek alkotják, fél métertől 3 méteres vízmélységekkel.

Kéthatár-tó, Kerkafalva, Zala megye

Árvízvédelmi szempontból kialakított víztározó, melynek békés hal állománya jelentős.

 


 

Horgásztatás

malom_sullo_1

Süllő sötétedés után

malom_harsas_to_3

Csukatanya

Ismeretlen vizen sok időbe telik, míg megtalálod hol eszik a hal. Ha nincs időd kitapasztalni, mert csak pár napot töltesz nálunk, adunk tippet melyik vizen próbálkozz, melyik részén, milyen csalival, így sokkal jobb esélyekkel indulhatsz neki a napnak. A napszak, hőmérséklet, időjárás mindig nagyon befolyásolja, eszik-e a hal, és hogy hol tartózkodik. Az mederviszonyok ismeretében a tartózkodási helyekre tippeket adunk a békés halas horgászoknak, a pergetőknek pedig akár személyesen is megmutatunk egy-egy akadót, törést, ahol nagyobb eséllyel foghatnak csukát, süllőt, vagy termetes balint. A környékbeli vizek kifejezetten jó harcsás víznek számítanak, egyáltalán nem meglepő ha pergetve megállíthatatlan halra bukkanunk.

malom_harsas_to

Személyes kedvencünk: Hársas tó, Máriaújfalu

 

malom_csuka

malom_sullo_2

malom_sullo_4

 

Hozzászólások lezárva.